Starten met je eigen horecazaak

Misschien droom je al langer van een eigen trendy koffiezaak of een gezellig theehuisje? Misschien was het altijd al je droom om een eigen restaurant uit te baten?

Een eigen horecazaak is elke dag hard werken, maar je krijgt er veel voor terug. Denk maar aan de unieke gastbeleving die je jouw klanten aanbiedt, de gezelligheid waar je dagelijks deel van uitmaakt en je passie voor lekker eten en drinken die je met je klanten deelt.

Wanneer je een eigen horecazaak wil opstarten komt hier heel wat meer bij kijken dan een geschikt pand vinden, medewerkers in dienst nemen en een menukaart samenstellen.

Een ondernemingsplan

Voor je van start kunt gaan met je droom moet je een ondernemingsplan opstellen. Een ondernemingsplan is een gedetailleerde beschrijving van je ideeën, je concept, je doelstellingen, je communicatiestrategie en je financiële mogelijkheden. Een ondernemingsplan is niet alleen een leidraad voor jezelf maar is ook een noodzakelijk document wanneer je een bedrijfslening af wil sluiten.

Besparen op administratieve kosten

Als startende ondernemer heb je veel onkosten. Je wilt natuurlijk dat je horecazaak er piekfijn uitziet en dat zal een grote hap uit je financiële budget betekenen. Gelukkig is het mogelijk om op administratieve kosten te besparen. Ooit al eens de aankoop van een refurbished iMac overwogen om je administratie bij te houden? Of wat dacht je van een refurbished iPad waarop je medewerkers bestellingen bijhouden? Op de website mresell vind je tal van refurbished Apple-producten die je voor een zacht prijsje kunt kopen. Als je door middel van refurbished producten kunt besparen zal jouw financiële plan er al heel wat aantrekkelijker uit gaan zien.

Het interieur van je horecazaak

Heb je met behulp van je ondernemingsplan je bedrijfslening binnengehaald en heb je jouw ideale pand gevonden, dan begint het praktische – én leuke – werk: de inrichting van je horecazaak.

Het interieur van je horecazaak mag een reflectie zijn van je eigen smaak maar moet ook aansluiten op je horecaconcept. De indeling van de ruimte is hierbij heel belangrijk. In een restaurant hebben mensen niet alleen graag ruimte om zich heen, maar ook voldoende ruimte aan tafel zodat ze op een comfortabele manier kunnen genieten van hun gerechten.

Een ander belangrijk aspect is de sfeer die uw horecazaak uitstraalt. Zorg ervoor dat kleuren, meubels en accessoires perfect aansluiten op je concept. Vermijd schreeuwerige kleuren in een klasse-restaurant. In een trendy cocktailbar kun je dan weer wel wat meer kleur aanbrengen.

Hou er altijd rekening mee dat klanten je horecazaak komen bezoeken om er optimaal te genieten. Zorg ervoor dat het hele plaatje klopt en dat gasten er zich welkom en comfortabel voelen.