Alles wat je moet weten over bedrijfsleningen

Als entrepreneur zal het vast voorkomen dat je niet altijd geld hebt voor grote investeringen. Misschien denk je er in dat geval aan om een bedrijfslening af te sluiten. Vooral als je weet dat je een grote omzet gaat kunnen maken, is het zeker geen slecht idee om dit te overwegen. Niets is namelijk vervelender dan niet verder kunnen gaan binnen je bedrijf omdat je kapitaal op dat moment te klein is.

Klinkt dit je bekend in de oren? Lees dit artikel. Hier zetten wij hier de feiten over een bedrijfslening op een rijtje.

Eenvoud is noodzakelijk

Als je gaat zoeken naar geschikte bedrijfsleningen voor jouw onderneming, dan is het belangrijk dat het proces niet te veel tijd in beslag neemt. Zoek daarom naar een kredietverlener voor een bedrijfslening die doorzichtig werkt. Het aanvraagproces moet simpel zijn en slechts een paar minuten duren.

Het is daarnaast ook essentieel dat de verlener snel contact met je opneemt en duidelijk is over hoe lang het zal duren voor je het bedrag op je rekening kan verwachten, wat ook niet te lang mag duren. Een goede kredietverlener vinden is dus het halve werk.

Wat heb je er voor nodig?

De meeste bedrijfsleningen gaan in zee met bedrijven die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Meestal is een KvK-nummer al genoeg om een bedrijfslening te ontvangen. De verlener neemt contact met u op met een aanbod, waarin staat hoeveel je uiteindelijk zal kunnen lenen.

Waar moet je op letten?

Voordat je in zee gaat met een bedrijf dat een lening aanbiedt, moet je vooral goed kijken naar de verborgen kosten. Bekijk goed of het bedrijf te vertrouwen is en dat het rentepercentage niet te hoog is. Zoek dus naar een bedrijfslening die van te voren goed aangeeft hoeveel de lening je uiteindelijk gaat kosten. Zoals we namelijk allemaal weten: geld lenen kost geld. Een bedrijfslening is bedoeld om je onderneming verder op weg te helpen, niet om je om zeep te helpen!

Een voorbeeld van een Bedrijfslening

Een goede bedrijfslening vind je bij Qeld. De lening die dit bedrijf aanbiedt kan haast niet eenvoudiger. Een aanvraag doe je binnen slechts enkele minuten en het bedrijf neemt vaak dezelfde dag nog contact met je op om je een aanbod te doen. Als alle contracten zijn doorgenomen en ondertekend kun je de lening dezelfde dag nog op je rekening verwachten.

Daarnaast geeft Qeld duidelijk aan dat er geen verborgen kosten aan de lening vastzitten. Voordat je het contract ondertekent, weet je al wat je maandelijks kwijt gaat zijn om de lening af te kunnen betalen. Dit zorgt er voor dat je niet voor onverwachte kosten zal komen te staan.

Kortom: een bedrijfslening is erg handig als je weet waar je op moet letten.