Eigen bedrijf in technische dienstverlening op locatie

Er lijkt steeds vaker een gebrek te zijn aan mensen die met hun handen kunnen werken. Dit is veelal gespecialiseerd werk waarvoor je erg handig moet zijn. Een eigen bedrijfje in technische dienstverlening is daarom erg lucratief. Zeker op dit moment, omdat heel veel mensen door de corona pandemie meer aandacht besteden aan hun huis en tuin. Dit betekent veel werk voor stukadoors, hoveniers, installateurs van schotels, reparateurs en nog veel meer beroepen in deze sector.

Wanneer je in een specialisatie erg bedreven bent, graag op afwisselende locaties werkt en met veel verschillende mensen in contact komt, is zo’n bedrijfje ideaal. Voor dit soort werk dien je materialen aan te schaffen en een goede bedrijfsauto waar je de benodigdheden in kwijt kunt. Deze wagen is tegelijkertijd je visite kaartje, dus het moet er goed uitzien. Een op maat gemaakt Work System in je auto zorgt ervoor dat je alles overzichtelijk houd en het ziet er netjes uit. Daarmee kun je bij je klanten voor de dag komen. Omdat je veel onderweg zult zijn in je bedrijfswagen is het erg belangrijk dat je hierin een goede keuze maakt.

Natuurlijk zal je reclame moeten maken via internet en reclameteksten op je bedrijfsauto, maar de meeste klanten zullen waarschijnlijk via mond-tot-mondreclame bij je terecht komen. Zorg er daarom voor dat je goed en netjes werk aflevert en laat visitekaartjes achter bij tevreden klanten. Net zoals bij elk bedrijf speelt klantvriendelijkheid ook een doorslaggevende rol. Mensen hebben graag iemand over de vloer die hun wensen serieus neemt en vriendelijkheid uitstraalt. Op het moment dat ze tevreden zijn met het afgeleverde werk en je aardig vinden, zullen ze jou aanbevelen bij vrienden en familie. Voordat je het in de gaten hebt kun je zo een hele grote klantenkring opgebouwd hebben. Het aangeven van een realistische tijdsplanning voor de eventuele wachttijd en de klus zelf is dan ook belangrijk.