Inrichting van je bedrijf als je clienten ontvangt

De ruimte waarin je werkt moet comfortabel aanvoelen. Voor jezelf, je eventuele personeelsleden en zeker voor je klanten. Wanneer je klanten op afspraak ontvangt, is er een wachtruimte nodig waar iemand kan gaan zitten tot het tijd is voor de afspraak.

Daarom is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de inrichting en de kleuren van de ruimtes.

Muren wachtruimte voor cliënten

Het voelt prettig aan als deze ruimte rust uitstraalt en tegelijkertijd enige informatie verstrekt. Daarom is het een goed idee om een fotowand te maken aan een van de muren. Indien de cliënt ruim op tijd is gekomen, zal deze het op prijs stellen als er een fotowand is waarop het product dat je aanbied gevisualiseerd wordt. Als je bijvoorbeeld architect bent dan kun je een fotowand met huizen of inrichtingen maken die jij ontworpen hebt. Een verzekeringsagent kan een fotowand maken met foto’s die betrekking hebben op verschillende verzekeringsgebieden. Je kunt ook denken aan een fotowand met de ontwikkeling van het bedrijf in beeld. De foto’s laten geven een visuele indruk van waar het bedrijf voor staat.

Zorg er in alle gevallen voor dat de foto’s aan de fotowand iets positiefs uitstralen.

Meubels in wachtruimte

Als je een druk bedrijf hebt en je uit ervaring weet dat het even kan duren voordat iemand aan de beurt is, zorg ervoor dat je cliënten lekker kunnen zitten in gemakkelijke stoelen. Daarnaast een tafeltje met tijdschriften die bij voorkeur betrekking hebben op het bedrijf.

Het zal ook zeker op prijs worden gesteld als iemand tijdens het wachten een kopje koffie of thee kan nuttigen. Dit kan door middel van een automaat.

Kleuren in wachtruimte

Gebruik in wachtruimten neutrale of rustgevende kleuren. Blauw en groen zijn uitermate geschikt voor een kalmerend effect. Mensen zullen minder snel geïrriteerd raken in een wachtruimte waar deze kleuren zijn aangebracht in de meubels of op de muren.