De groei van de e-commerce

De e-commerce groeit enorm door het coronavirus. Waar helaas de fysieke winkels tijdens een lockdown hun inkomsten zien verdampen, bloeien de webshops nog meer op. De digitale verkoop nam de laatste jaren al steeds meer toe, maar in 2020 en 2021 waren de sprongen voorwaarts nog groter.

Drukke winkelstraten

Natuurlijk zijn de winkelstraten maar tijdelijk stil en leeg. Dit heeft te maken met de coronamaatregelen die worden genomen. Zodra deze maatregelen weer van de baan zijn, trekken de winkelstraten automatisch weer bezoekers aan en ziet de winkelier zijn verkoop weer stijgen.

Toch zijn de webshops wel iets om rekening mee te houden. Zodra mensen eenmaal met het gemak van online bestellen kennis hebben gemaakt, bestaat de kans dat zij dat in de toekomst vaker gaan doen.

Een webshop met taarten

Een webshop is dus altijd het overwegen waard, ook als je ook een fysieke winkel hebt. Tegenwoordig kun je werkelijk alles online bestellen. Van ondergoed tot slagroomtaart. Een goed voorbeeld hiervan is de https://www.jeeigentaart.nl/ webwinkel. Hier kun je allerlei verschillende soorten taarten bestellen en niet alleen een simpele slagroomtaart.

Taarten met foto’s, speciale themataarten, muffins, bruidstaarten, je kunt het allemaal online bestellen. En de reviews zijn uitstekend. Net zoals over de gepersonaliseerde taarten waarmee je zowel zakelijk als privé goed voor de dag kunt komen.

Kiest de klant voor gemak of voor iets anders

We zien steeds vaker dat de klant kiest voor gemak. Het is prettig om ’s avonds nog even vanuit je luie stoel bijvoorbeeld die gepersonaliseerde verjaardagstaart voor je dochter of zoon te bestellen als je al druk bent met de voorbereidingen voor het feest. Makkelijker dan dat je ergens speciaal naartoe moet rijden.

Daarom is het goed dat ook een fysieke winkel dat voordeel kan bieden, alhoewel een fysieke winkel ook weer andere pluspunten heeft vergeleken met een webwinkel. Als je in de winkel staat kun je een product live bekijken, gelijk antwoord krijgen op je vragen en het misschien zelfs proberen. Daarom is het altijd goed om te kijken hoe je in jouw branche het beste op de klant in kunt spelen. Dat geldt ook voor de Zzp’er.

Gelijk aanschaffen

De fysieke winkel heeft nog een ander voordeel. De klant kan meestal het product gelijk mee naar huis nemen. Bij meubels is dat vaak anders, maar dan kunnen ze wel vaak al een voorbeeld zien en even het comfort hiervan testen. In ieder geval geven deze pluspunten aan dat de fysieke winkel nog steeds belangrijk is. Het is dus noodzaak dat je als ondernemer hierop inspeelt. Compleet vertrouwen op het feit dat de klant bijvoorbeeld verse artikelen nooit online zal kopen gaat niet meer op.

Daar is jeeigentaart.nl een goed voorbeeld van. Ook deze taarten zijn vers en worden op bestelling gemaakt waardoor ze ook vers bij de klant aankomen. Zoek dus uit wat jouw pluspunten voor de fysieke winkel zijn en of een webwinkel de omzet van jouw producten kan verhogen. Je moet ook weten op welke trends je moet inspelen.