Hoe je een webwinkel begint

Elk jaar komen er nieuwe webwinkels bij, en de coronapandemie heeft dat proces alleen maar versneld. Voor ondernemers, maar ook voor klanten hebben webwinkels een aantal voordelen boven een echte winkel. Webwinkels zijn er dan ook een deel van de reden dat de winkelstraten van grote steden steeds leger komen te staan!

If you can’t beat them, join them – begin je eigen webwinkel. Dit is een korte handleiding daarvoor.

Vind jouw plek

Veel webwinkels onderscheiden zich nauwelijks van andere bedrijfjes. De kunst om succesvol te zijn in deze markt, die ook al verzadigd begint te raken, is dan ook een manier vinden waarop jouw webwinkel uniek is. Dat kan je doen door het vinden van een niche die nog niet aangeboord is door (grotere) webshops. Of door het aanbieden van lage prijzen of uitstekende voorwaarden dankzij je contacten. Als je bereid bent om moeite te steken in online of social marketing kan dat ook een topresultaat opleveren!

Maak een webshop

Zelf een webshop maken is absoluut mogelijk. WordPress, Magento en OpenCart zijn gratis programma’s waarmee je ook als halve digibeet snel een shop kan inrichten. Met aantrekkelijke teksten en paginasjablonen, een kassa met veel betaalmethoden en achter de schermen een solide besteloverzicht. Er zijn ook betaalde platforms die meer service bieden. En uiteraard kan je een bedrijf inhuren om een webwinkel voor je te bouwen.

Bind je klanten

Zorg dat je klanten tevreden zijn. En dat ze een goede recensie plaatsen, je liken op social media, en terugkomen met een kortingsbon. Verleen ze uitstekende service, verwen ze en communiceer met ze. Een online winkel moet net zo persoonlijk zijn als een shop van bakstenen. Zo verkrijg je succes op de langere termijn!