Alle schakels zijn belangrijk in je bedrijf

In welke branche je ook zit, de klant is altijd belangrijk. Maar ook een goede relatie met je werknemers moet als ondernemer hoog op de verlanglijst staan. Tenslotte zijn deze werknemers een levensbelangrijk onderdeel van het bedrijf. Vergelijk het maar met een goed geoliede machine. Als alle radertjes moeiteloos draaien, dan blijft ook de machine zijn werk doen. En de motor moet blijven draaien om resultaten te behalen.

Twee kanten op denken

Als ondernemer moet je dus eigenlijk altijd twee kanten op denken. Niet alleen naar de kant die de winst oplevert, maar ook naar de kant die zorgt dat er winst gemaakt kan worden. Als je geen personeel hebt, ben je zelf voor beide kanten verantwoordelijk. Is er wel personeel, dan is het aan de ondernemer om de juiste balans te vinden.

Het doel is om zowel voor jezelf als voor de werknemers een efficiënte werkdag te creëren, bijvoorbeeld door het CRM-systeem van lime-technologies.nl te gebruiken in het bedrijf. Deze naadloze ervaring is niet alleen een slimme manier om zaken te doen, het maakt de werkdag voor jou en je werknemers een stuk eenvoudiger.

Wat is een CRM-systeem?

Een CRM-systeem kan de meeste werkzaamheden binnen je bedrijf enorm vereenvoudigen. Het is bijvoorbeeld de ideale plek om op een simpele manier alle klantcontacten te verzamelen – maar ook alle soorten intern overleg. Het voorkomt dubbel werk door het CRM-systeem te integreren met andere systemen en het duidelijke en overzichtelijke dashboard geeft gelijk een compleet overzicht. Dat maakt de werkdag voor de werknemer een stuk eenvoudiger.

De werkplek

Natuurlijk is een comfortabele werkplek ook belangrijk voor de werknemer. Niet alleen het kantoormeubilair moet de juiste ergonomie voor het werk bieden, maar ook de sfeer op de werkplek is belangrijk. Kale muren en tl-licht maken het werk er vaak niet leuker op. Stop een beetje moeite in de inrichting van de werkplek en fleur de plek bijvoorbeeld op met planten of inspirerende foto’s en/of moodboards. Een stoel die goed zit, een bureau op de juiste hoogte en een sfeervolle omgeving verhoogt zeker de prestaties van je personeel.

Een moment van ontspanning

Een andere belangrijke factor is ontspanning. Bijna niemand houdt het vol om acht uur lang onafgebroken aan het werk te zijn. Zeker niet als men op hoog niveau moet presteren. Af en toe kunnen wisselen van werkhouding, even staan of een eindje kunnen lopen zorgt dat iemand daarna weer de draad kan oppakken. Het maakt niet uit of je thuis werkt of op kantoor, er moet tussendoor een moment van ontspanning kunnen zijn.

Een positieve instelling

Tevredenheid van de werknemer levert automatisch betere prestaties op. Het kan zelfs het imago van het bedrijf bepalen. Een tevreden werknemer heeft meestal ook een positievere uitstraling naar de klant en dat is uiteindelijk waar je het voor doet. Als de klant tevreden is, dan merk je dit als ondernemer aan de omzet. Zo zie je dat alle schakels in de onderneming belangrijk zijn.