Hoe je begint met dropshipping

Dropshipping is het doorverkopen van producten van een groothandel of producent via je webshop. Daarmee kan je je volledig richten op de verkoop, zonder daadwerkelijk zelf producten te hoeven sjouwen. Hoe werkt dit populaire winkelmodel?

Dropshipping in het kort

Jij gaat fungeren als verkoopluik van een grote leverancier, zoals een buitenlandse webshop. Market de producten waar jij verstand van hebt. Leg contact met de doelgroep voor deze artikelen. Zorg dat je uitblinkt in originaliteit, kennis en service. Jij hoeft alleen de bestellingen op te nemen – de producten van de spullen verzendt ze naar de koper!

Voor- en nadelen van dropshipping

Aan de ene kant bespaart dropshipping je het ‘saaie’ deel van online verkoop: een voorraad inslaan en beheren, producten versturen, verzendingen en betalingen bijhouden. Jij kan je 100% bezig houden met het ophemelen van ‘jouw’ artikelen, interactie met de klant en nieuwe verkoopkanalen aanboren.

Aan de andere kant ben je ook afhankelijk van de producent, diens aanbod, en diens levering. Als de klantervaring tegenvalt door problemen met de verzending, kan jij daar weinig aan doen – maar je krijgt wel het gezeur op je dak! Ook zijn de winstmarges voor deze vorm van doorverkoop vaak aan de lage kant.